EDITION IM-12 FX


Kada bi neka od zvučnih kompanija iz oblasti mušičarenja napravila štap od „Toray“ karbona modula IM-12, opremila ga portugalskom plutom AAA klase i stavila ga u luksuznu cordura tubu, cena takvog štapa bila bi najmanje četiri puta veća nego kod Balzer-a. Zaista je srećna okolnost što postoje firme poput Balzer-a, koje ne „pumpaju“ cenu „veličinom“ svog brenda.

Ko god uzme u ruke neki od mušičarskih štapova iz serije Edition IM-12 ne može se oteti utisku luksuza i savršenstva. Iste, često i znatno lošije štapove plaćali bi kod Lumisa, Scotta, Hardija i sličnih „veličina“ više od 500 eura. Na svu sreću, većini naših mušičara naročito onim mlađim i obrazovanim, sve je teže palamuditi o opravdanosti prenaduvanih cena kod izvikanih brendova. Pametni momci danas gledaju od kojih materijala je izrađen štap, a ne ko ga proizvodi, pa se opredeljuju za proizvođača, koji nude najbolji odnos cene i kvaliteta. Kod Balzer-a taj odnos je idealan.

Karakteristike;

- Visoki modul IM-12 karbona

- Titanijum SIC karike

- Drška od prirodne portugalske plute

- Držač mašinice napravljen od finog drveta i nerđajućeg čelika

- Kordura transportna tuba

Serija FX ima deklarisanu snagu 5/6 i radi se u tri dužine. Nije slučajno da su na našim vodama najčešće korišćeni štapovi klase 5/6, jer pokrivaju sve moguće situacije na vodi, izuzev lova krupnih grabljivica na strimere.

Model FX ima savršenu akciju, koja je negde na rubu između klasične fast i medium-fast akcije. Teško je ostati ravnodušan na ovako dobro “ugođen” štap.

Cena fenomenalna!  

Aftma
Dužina Br.sekcija Težina   Cena 
235 FX - 5/6 235 cm 2 95 gr 87,62
255 FX - 5/6 255 cm 2 100 gr 89,34
275 FX - 5/6 275 cm 2 115 gr 94,18

Pretraga:

Logos